Jungheinrich heeft zich aangesloten bij het initiatief “50 Duurzaamheid & Klimaatleiders” |
De 50 internationale bedrijven uit verschillende sectoren hebben zich als doel gesteld een leidende rol te spelen in de strijd tegen klimaatverandering en zo bij te dragen aan het behalen van de 17 doelstellingen van de Verenigde Naties voor duurzame ontwikkeling (UNSDG).
“Klimaatverandering is één van de meest urgente kwesties van onze tijd. Bij Jungheinrich zien we duurzaamheid als onze economische, ecologische en sociale verplichting. Onze deelname aan het initiatief “50 Duurzaamheid & Klimaatleiders” laat dit zien. We verlagen de CO2-uitstoot in de intralogistiek met onze energie-efficiënte heftrucks en intelligente automatiseringsoplossingen. Zo creëren we duurzame waarde en leveren we samen onze bijdrage aan het winnen van de race tegen klimaatverandering”, zegt Dr. Lars Brzoska, voorzitter van de Raad van Bestuur van Jungheinrich AG.
In de onlangs gepresenteerde Strategie 2025+ heeft Jungheinrich het thema duurzaamheid nog steviger verankerd in het bedrijf en ambitieuze doelen gesteld. De Groep heeft zich als doel gesteld om CO2 neutraliteit te bereiken. Door het invoeren van een systematisch duurzaamheidsmanagement binnen het bedrijf en langs de gehele supply chain, definieert Jungheinrich duidelijke verantwoordelijkheden en transparantie voor meer duurzaamheid. Dr. Brzoska legt uit: “Voor Jungheinrich als familiebedrijf betekent het nemen van verantwoordelijkheid het combineren van winstgevende groei met sociale en ecologische aspecten. Dit zelfbeeld drijft ons om de toekomst van onze industrie en daarbuiten vorm te geven.” Binnen de machinebouw behoort Jungheinrich al tot de 2% meest duurzame bedrijven.
Jungheinrich is de nummer één op het gebied van energie-efficiëntie in magazijnen en neemt in de intralogistiek een leidende positie in bij de ontwikkeling van innovatie energiesystemen. Ongeveer 98% van de heftrucks die Jungheinrich produceert, worden elektrisch aangedreven. Dit maakt Jungheinrich de koploper in zijn sector. Sinds de oprichting in 1953 vertrouwt Jungheinrich op elektrisch aangedreven trucks. Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 1.000.000 elektrische Jungheinrich trucks in gebruik. Geen enkel ander bedrijf in de intralogistiek vertrouwt zo consequent op de lithium-ion accu. Een bijzonderheid is dat Jungheinrich geen gebruikmaakt van het omstreden kobalt in de celchemie van zijn eigen geproduceerde lithium-ion accu’s. Een lithium-ion heftruck stoot tot 52% minder CO2 uit dan een diesel heftruck. Dit omvat niet het hergebruik van de accu’s met een lange levensduur voor verdere levenscycli.
Dankzij de industriële revisie van zijn heftrucks levert Jungheinrich een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het klimaat. Revisie van gebruikte trucks en het creëren van twee en soms drie levenscycli zorgt voor een aanzienlijke vermindering van grondstoffen- en energieverbruik. Dit levert een besparing van 80% minder CO2-uitstoot ten opzichte van de productie van een nieuwe truck. Tegelijkertijd zijn de gebruikte trucks zo goed als nieuw. Gebruikte trucks van Jungheinrich combineren dus economische, technische en ecologische voordelen. Dankzij hun hoogwaardige revisie zijn gebruikte trucks van Jungheinrich bijzonder betrouwbaar en hebben ze een lage uitval.
Jungheinrich is ook een pionier op het gebied van automatisering en digitalisering. Magazijntechnologie, trucks en software vormen een groot geheel en zorgen ervoor dat mens, machine en magazijn met elkaar communiceren, samenwerken en elkaar aanvullen. Dit wordt op kleine schaal gedemonstreerd door AGV’s (Automated Guided Vehicles), en op grote schaal door geautomatiseerde hoogbouwmagazijnen van meer dan 40 meter hoog. Automatiseringsoplossingen maken minder fouten, voorkomen onnodig transporten, veroorzaken minder ongelukken en dragen zo aanzienlijk bij aan de vermindering van energieverbruik en emissies in de logistiek. Jungheinrich ontwikkelde samen met een partner een volledig geautomatiseerde oplossing voor verticale landbouw. De sleutelfactor hierbij was het gebruik van intelligente oplossingen om efficiëntie en duurzaamheid op zoveel mogelijk manieren te bereiken en mogelijk te maken binnen deze nieuwe, moderne vorm van landbouw. Verse sla kan midden in de woestijn worden geproduceerd. Vergeleken met conventionele teelt gebruikt de plant 90% minder water en geen pesticiden.