Beleg in supermarktvastgoed: een goede bescherming tegen inflatie

Beleggen met een aanzienlijk rendement en een laag risico in Nederlandse supermarkten en bijbehorende dagwinkels? Bescherm uw vermogen tegen de oplopende inflatie en stap naar Opti-Investments. Het familiebedrijf met AFM-vergunning en 75 jaar ervaring nodigt mensen uit om samen met hen in commercieel vastgoed te beleggen.

Eén keertje in de 75-jarige bedrijfsgeschiedenis investeerde de familie buiten Nederland. Dat liep niet zo heel lekker, vertelt managing partner Alexander Gevaerts. „Sindsdien hebben we besloten  alleen in Nederlands vastgoed te beleggen. In supermarkten en winkels voor de dagelijkse boodschappen. Dat heeft zich bewezen als een zeer stabiele beleggingscategorie. Ga maar na: wat gaat er in tijden van oorlog, honger of ziektes als covid gewoon door? Juist: eten, drinken en boodschappen doen.”

Strenge criteria

Bij de aankoop van vastgoed hanteert Opti-Investments strenge criteria. De onderneming kijkt niet allereerst naar winst, maar vooral naar zaken als: zit de winkel op de juiste plek, draait de winkel goed, past de formule in de omgeving, vertoont hij een gestage groei? Wanneer het bedrijf na een uitgebreide check het vastgoed aankoopt, investeert het zelf een gedeelte mee. „Het wordt dus een beetje ons eigen kindje”, aldus Gevaerts. „En daar zorg je goed voor. Voor het resterende bedrag zoeken wij mensen die willen meedoen. Mensen met minimaal een ton aan vrij vermogen op de bank.”

Het grote voordeel van deze vorm van beleggen ten opzichte van sparen is het veel hogere rendement en de hogere verwachting van waardebehoud, stelt Gevaerts. „De huidige spaarrente in Nederland is ongeveer 2 procent. En de inflatie ligt boven de 3 procent. Als die situatie zo blijft, is de 100.000 euro die je in 2024 op de bank zet, in 2034 dus minder waard dan nu. Ónze rendementen liggen doorgaans rond de 7 procent per jaar. En aangezien wij ook aan winstdeling doen wanneer wij een fonds verkopen, zijn uitschieters van 12 tot 20 procent op jaarbasis geen uitzondering.”

Inflatie compenseren door beleggen in commercieel supermarktvastgoed

“Een belangrijke reden waarom we in vastgoed investeren met supermarkten en dagwinkels als huurders, is omdat we daarin onze inflatiecorrectie kwijt kunnen”, aldus Gevaerts. “Bij Opti-Investments kunnen we de huurcontracten indexeren, dus de huurprijzen van het vastgoed worden elk jaar verhoogd ofwel gecompenseerd met het inflatiecijfer. Onze huurders moeten dat natuurlijk wel kunnen betalen en de supermarkten kunnen dat, omdat ze de inflatie zelf ook doorberekenen aan de consument. Op deze manier kunnen we onze beleggers een stabiel rendement blijven bieden, terwijl je als belegger tegelijkertijd beschermd bent tegen de oplopende inflatie door het verhogen van de huurprijzen.”

De verwachting is dat de ECB de rente de komende periode verder verlaagd. Ook al betaalt u minder belasting over uw spaargeld, dan zal u met de huidige inflatie en dalende rente geen vermogensgroei realiseren. Door in commercieel vastgoed via Opti-Investments te beleggen, heeft u die zekerheid wel. Beleggen gaat natuurlijk gepaard met risico’s, dus het zal ook weleens een jaar tegenvallen, maar over een langere periode overstijgen onze behaalde rendementen fors de inflatie. Daarnaast hebben onze fondsen ook bewezen dat beleggers profiteren van indirect rendement door een waardestijging van het vastgoed bij verkoop aan het einde van de looptijd. Genoeg reden dus om de keuze tussen een spaarrekening en het beleggen in commercieel vastgoed nog eens goed te overwegen.

Rekenvoorbeeld (belegging van 5 jaar)

  • Inleg: € 100.000
  • Rendementspercentage: 8,4%
  • Verwacht totaalrendement (jaarlijks): € 8.400
  • Uitkering rendement (per kwartaal): € 2.100
  • Verwacht totaalrendement: € 42.000

Wilt u meer weten over investeren via Opti-Investments? Neem contact op via 085 – 487 40 60 of relatiebeheer@opti-investments.nl