De Groene Sector Vakbeurs komt er weer aan!

Op 10, 11 en 12 januari 2023 komt de groene sector weer bijeen op het jaarlijkse kennis- en netwerkmoment voor de groene branche. Komende editie vindt de 23e editie van de Groene Sector Vakbeurs plaats in Evenementenhal Hardenberg. De vakbeurs richt zich op hoveniers, boomkwekers, beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening, tuin- en landschapsarchitecten en groot groenvoorzieners. Met meer dan 300 exposanten hebben bezoekers voldoende mogelijkheden om nieuwe ontmoetingen, kennis en inspiratie op te doen.

Komende editie slaan De Groene Sector Vakbeurs en Tuinprofessionals de handen ineen. De elfde editie van de Tuinprofessionaldagen vindt gelijktijdig met De Groene Sector Vakbeurs plaats in Evenementenhal Hardenberg. Tijdens de beurs heeft de bezoeker de mogelijkheid om kennissessies in samenwerking met Tuinprofessionals bij te wonen. Thema’s die voorbij komen zijn: de circulaire waarde van bio-based materialen in de tuin, ondergrondse technieken voor het combineren van ‘groen’ en ‘blauw’, optimale bodemvochtigheid en beregeningssystemen en hoe haal je meer uit machines met digitaal machinebeheer. Bezoek www.groenesector.nl voor het hele kennisprogramma.

Naast de kennissessies in samenwerking met Tuinprofessionals vindt wederom de finale van de MBO Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2023 plaats tijdens De Groene Sector Vakbeurs. De finale wordt in hal 4 gehouden op een plein wat ingericht is voor de wedstrijden. De wedstrijd wordt door Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners georganiseerd. Tijdens de beurs leggen studenten van Aeres Velp, Yuverta Houten, Vonk Hoorn en Yuverta Nijmegen een tuin aan op de beursvloer. De teams bestaan uit twee studenten en hun coach. Een professionele jury beoordeelt de tuinaanleg op verschillende onderdelen. De winnaar is Nederlands Kampioen Tuinaanleg en neemt deel aan EuroSkills 2023 in het Poolse Gdansk.

Dit jaar biedt De Groene Sector Vakbeurs wederom een podium aan startende ondernemers. De bedrijven die op het Startersplein staan zijn bedrijven die net zijn begonnen en een interessant product aanbieden. Ook die bedrijven wil De Groene Sector Vakbeurs een kans geven. Het Startersplein is te vinden in hal 2.

Komende editie reikt De Groene Sector Vakbeurs wederom twee innovatie awards uit. Eén in de categorie Tuin- & Parktechniek en één in de categorie Groene Inrichting. Alle exposanten hebben de kans gehad om hun innovatie aan te melden voor De Groene Sector Innovatie Award 2023. Voorafgaand aan de beurs worden door een vakjury op 10 januari de winnaars gekozen voor de innovatie awards. Tijdens de beurs kan de bezoeker de innovatie route bekijken. Over de gehele beursvloer worden alle aangemelde innovaties uitgelicht langs de route.

Easyfairs onderscheidt zich in de markt met een full service formule. De organisatie vindt het belangrijk om de exposanten en de bezoekers van alle gemakken te voorzien. De bezoekers hebben bijvoorbeeld gratis toegang tot diverse foodcourts en barretjes. Zo kunnen ze genieten van gratis drankjes, hapjes en andere gerechten. Op deze manier ontstaat er een ultieme belevenis.

De Groene Sector Vakbeurs is bezig met ontwikkelingen op digitaal vlak. Zo registreren bezoekers zich van tevoren en krijgen ze een smartbadge bij binnenkomst. In de smartbadge zit een chip die de bezoekers via een speciale smartbadge reader op de stands van de exposanten  kunnen scannen. Vervolgens krijgen ze digitaal de informatie van het bedrijf in hun mail. Zo ontstaat er steeds meer een papiervrije, duurzame beurs.

Wil je er komende editie bij zijn op De Groene Sector Vakbeurs? Registreer je via:

https://register.visitcloud.com/survey/2fr4bdf91wxkn