Interpom 2022

INTERPOM 2022 – SAVE THE DATE

27, 28 & 29 NOVEMBER 2022

Kortrijk, 9 september 2022

INTERPOM, de toonaangevende vakbeurs voor de volledige professionele aardappelketen, zal dit jaar plaatsvinden op 27, 28 en 29 november 2022 in Kortrijk Xpo. Na de uitgestelde 20ste editie, die uitzonderlijk vorig jaar plaatsvond, zitten we met de nieuwe uitgave opnieuw op koers. INTERPOM blijft dus een tweejaarlijkse beurs in de even jaren.  Het beursthema van deze editie: ‘Towards a healthy growth’.

 

INTERPOM nu al reeds voor 90% volzet en alle toonaangevende merken aanwezig
INTERPOM is de meest gespecialiseerde indoor vakbeurs in Europa waar de volledige aardappelketen aanwezig is: van teelt tot en met verwerking en vermarkting. INTERPOM biedt een ongeëvenaard, compleet en gespecialiseerd aanbod aan producten, machines, diensten en digitale technologieën voor de volledige keten.  Telers, loonwerkers, verwerkers, verpakkers, aankopers en handelaars van verse en verwerkte aardappelen uit heel Europa bezoeken trouw Interpom, en de vakbeurs ontvangt ook steeds meer bezoekers uit andere continenten.  Meer dan 270 exposanten uit 15 landen hebben zich ondertussen aangemeld. Hiermee is de beurs op 3 maanden voor opening reeds voor 90% volzet.

 

Towards a healthy growth

INTERPOM wordt eind november opnieuw hét vakplatform bij uitstek om de laatste marktevoluties, prijsontwikkelingen en innovaties te volgen. Onder het beursthema ‘Towards a healthy growth’ wil de organisatie de nadruk leggen op de verantwoordelijkheid van iedere schakel in de keten om samen te werken aan een duurzame, verantwoorde en bijgevolg gezonde groei. ‘Gezond groeien’ gaat over onze manier van telen, over landgebruik, over groei op een sociaal verantwoordelijke manier maar ook over duurzame transport en verwerking, over autonoom energiegebruik en verantwoord waterbeleid. Voeg daar nog het supergezonde karakter van de aardappel als voedingsbom aan toe en het plaatje is compleet.

Interpom 2022

Innovation Tour
Innovaties zijn onontbeerlijk om een gezonde, duurzame groei te realiseren en het hoofd te bieden aan de huidige uitdagingen zoals onder meer klimaat, waterschaarste, tekorten aan meststoffen, personeelstekorten en verhoogde kosten voor grondstoffen en energie. Samen met een onafhankelijke expertengroep selecteert INTERPOM een aantal ‘must-see’ innovaties van exposanten die niet alleen een meerwaarde betekenen voor de gebruiker, maar waar bovendien ook de volledige aardappelketen beter van wordt. Deze innovaties worden in november bekend gemaakt en zullen op de beurs uitgelicht worden via een parcours – de INNOVATION TOUR – alsook via digitale kanalen.

 

Seminars: van droogte problematiek over prijsinflatie tot ziektebestrijding
De seminars op de beursvloer zetten in op het delen van kennis. In het gevarieerd programma komen zowel brandend actuele thema’s als innovatieve projecten aan bod. Het programma wordt samengesteld door Belgapom en zal onder meer volgende thema’s belichten: mestbeleid, watergebruik en droogteproblematiek, inflatie en stijgende grondstofprijzen, agro-ecologie, aardappelziektebestrijdingen en de laatste nieuwigheden op gebied van automatisering en precisielandbouw.

 

Het volledige programma wordt eind september bekend gemaakt op www.interpom.be.


Online bezoekersregistratie en verkoop tickets gestart
Vakbezoekers dienen zich vooraf online te registreren op de website van de beurs om hun toegangsticket te kopen. Ook de houders van een gratis uitnodigingskaart of een reductie promocode dienen zich vooraf te registreren via de code vermeld op de uitnodiging. Pas nà registratie (en betaling indien van toepassing) ontvangt de bezoeker zijn toegangsbadge. De tickets kunnen nu reeds online aangekocht worden op www.interpom.be.


Dynamische en internationale ‘meeting point’ voor uitwisselen van informatie.

De locatie van de beurs, Kortrijk, bevindt zich in het hart van een dynamische, sterke én groeiende aardappelmarkt. INTERPOM is dan ook dé plaats bij uitstek om contacten te leggen of te versterken met collega’s en leveranciers uit binnen- en buitenland. Een niet te missen afspraak voor elke professional in de keten!