Open dagen “Productief Kruidenrijk Grasland” en “Succesvol je Weidegang optimaliseren”.

Elk jaar organiseert Pure Graze diverse open dagen over de maximalisatie van beweiding en het kostenverlagend bedrijfssysteem PG Nxt_STEP van Pure Graze al dan niet in combinatie met het gebruik van Productief Kruidenrijk Grasland/Saladebuffet.

De open dagen bestaan uit een rondleiding over het gastbedrijf, in combinatie met een inleiding.

Er zijn twee soorten open dagen; namelijk de Beweidingsdagen in Nederland en Open dagen Productief Kruidenrijk Grasland in Belgie:

De focus van de Beweidingsdagen in Nederland ligt op een snelle manier om je kostprijs te verlagen op jouw bedrijf door middel van maximalisatie van je beweiding en/of het toepassen van het bedrijfssysteem PG Nxt STEP.

Met dit bedrijfssysteem ga je de koeien als werkneemsters zien en gaat het bedrijf voor jou werken. Door de beweiding te maximaliseren, en het gebruik van machines te minimaliseren of elimineren verdwijnen grotendeels de samenhangende kosten en werk.

Binnen Pure Graze NxT-STEP® Farming is alles er op gericht de bedrijfsvorming financieel te verduurzamen. Met als resultaat een goed inkomen (WUR – Gezinsinkomen stijging van 58%), lage werkdruk, lage investeringsdruk en een lage CO2eqv. uitstoot (RISE-analyse – Reductie van CO2 eqv. Footprint van 92,5%).

Tijdens De open dagen Productief Kruidenrijk Grasland in België beginnen we de middagen met een inleiding in de open lucht, waarna we de weides ingaan om verschillende percelen ingezaaid met Saladebuffet bekijken.

Saladebuffetten zijn volledig productieve kruidenrijke grasland mengsels, bestaande uit maximaal 20 grassen, klavers en kruiden; Deze mengsels hebben een groot effect op kosten als kunstmest, voer- en veeartskosten.

Saladebuffetten stellen de ondernemer in staat, zelf zijn groenvoer met een hoog eiwitgehalte te produceren en daarmee de kosten drastisch te laten dalen. De productief kruidenrijke grasland mengsels hebben een hoge productie (tot +48% hoger dan monoculturen), zijn vitamine- en mineralenrijk en bevatten diepwortelende plantensoorten, wat een groot voordeel is tijdens droge zomers.

Wil jij op een snelle manier kosten als kunstmest besparen en ben je geïnteresseerd in het gebruik van productief kruidenrijk grasland in jouw bedrijfsvoering? Dan is een bezoek aan 1 van de open dagen Productief Kruidenrijk Grasland in België wat voor jou!

Of ga je een stapje verder en ben je benieuwd wat je kunt besparen op jouw bedrijf aan krachtvoer, kunstmest, brandstof en veeartskosten? Meld je dan aan voor 1 van de Beweidingsdagen in Nederland en maak kennis met het low-input systeem PG NxT-STEP Farming.

Heb je zelf geen boerenbedrijf maar wil je meer weten over mogelijkheden tot financiële duurzaamheid van de landbouw? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom!

Aanmelden kan via www.puregraze.com.