onkruidbestrijding

Bezoek demodag toekomstbestendige onkruidbestrijding

Benieuwd hoe je met minder gewasbeschermingsmiddelen én arbeidsbesparend onkruid doelmatig en efficiënt kunt bestrijden? Breng dan een bezoek aan het nieuwe evenement Future Farming & Food Experience op de Boerderij van de Toekomst in Lelystad en kom meer te weten over toekomstbestendige onkruidbestrijding.

Als boer en loonwerker heb je steeds minder gewasbeschermingsmiddelen tot je beschikking. Ook zijn er de maatschappelijke aandacht en maatregelen als de Farm-to-Fork-strategie die onkruidbestrijding steeds uitdagender maken. Hoe ga je daarmee om en welke mogelijkheden heb je? Op het nieuwe evenement Future Farming & Food Experience kun je de nieuwste technologieën en machines in werking zien, , zoals geavanceerde wiedeggen, cameraschoffels, elektrocutie- en spot spraymachines en onkruidbestrijdingrobots Ook kun je meer te weten komen over de effectiviteit, kosten en opbrengsten van deze nieuwe technieken.

Future Farming & Food Experience

De Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen Universiteit & Research (WUR) organiseren de demodag op 31 mei aanstaande. Future Farming & Food Experience is een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over toekomstbestendige onkruidbestrijding. Op het evenement kun je doorlopend machine- en robotdemonstraties bezoeken. Bovendien kun je op de Boerderij van de Toekomst in gesprek met collega’s, ketenpartners, maatschappelijke organisaties en beleidsmakers. Ook kun je aan onderzoekers van de WUR al jouw vragen stellen.