Vmbo-wedstrijden Tuinontwerp en Tuinaanleg in volle gang

Op verschillende vmbo-scholen worden momenteel kwalificatiewedstrijden Tuinontwerp en Tuinaanleg gehouden. Deze week gaan deelnemers van Clusius College de strijd aan met deelnemers van Aeres VMBO Leeuwarden. In Boxtel zijn vandaag, 17 februari, wedstrijden tussen teams van Yuverta VMBO, Kempenhorst College, Pius X College en Curio. Helaas zijn vanwege de coronamaatregelen geen bezoekers toegestaan op de locaties.

VHG organiseert deze wedstrijden in overleg met WorldSkills Netherlands, samen met de AOC’s en de Groene Hotspots. Doel is vmbo-leerlingen beter kennis te laten maken met het groene vak. Na de kwalificatiewedstrijden op de vmbo-scholen volgen regionale finales met teams van twee personen. De beste teams nemen deel aan de landelijke finale die VHG samen met WorldSkills Netherlands organiseert tijdens Skills The Finals op donderdag 31 maart 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk hier welke teams zich inmiddels geplaatst hebben voor de finale.