Werkbezoek aan ‘From Boskoop’ inzending Floriade

De werkgroep bestaande uit ontwerpers, inzenders, docenten van Yuverta en sponsoren hebben afgelopen vrijdag een werkbezoek gebracht aan de Floriade.

Onder barre weersomstandigheden vond er afgelopen vrijdag een werkbezoek plaats aan de Floriade in Almere. Met twee golfkarren vol werd er een rondrit gemaakt over het terrein en werd de From Boskoop inzending met elkaar bekeken en besproken. Inmiddels is door Van der Spek Hoveniers de basis van de inzending gelegd, waaronder de wandelpaden, de denkbeeldige sloot met aansluitend een echte poldersloot en staan de contouren van het paviljoen.
 
De werkgroep bestaande uit ontwerpers, inzenders, docenten van Yuverta en sponsoren waren tevreden over hetgeen nu al gerealiseerd is, maar er moet nog veel gebeuren. Zo zal deze week begonnen worden met de beplanting van de “Boskoop” kavels en wordt de karakteristieke brug over de sloot gelegd.
 
Eind februari/begin maart gaan studenten van Yuverta van de boomteeltopleiding Boskoop en de hoveniersopleiding Aalsmeer de bomen en struiken aanplanten. Zij zullen ook tijdens de Floriade een gedeelte van het onderhoud doen.
 
“Een mooie samenwerking tussen opleiding en praktijk”, aldus Peter Stolwijk van Yuverta,  “Op deze manier helpen wij de Floriade Boskoop inzending en hebben onze leerlingen ook een mooi project om aan mee te helpen. Win win dus.”
 
Na een ijskoude rondleiding was het tijd voor koffie met lekkers en konden er vragen worden gesteld aan de Floriade organisatie.