Frankrijk wint de tweede editie van de prestigieuze European Green Cities Award!

Na de Belgische stad Beringen in 2020, wint het Franse Nantes de tweede editie van de European Green Cities Award! De Award is een initiatief van de European Nursery Stock Association (ENA) in het kader van het promotieproject ‘Green Cities Europe’.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens een hybride, on- en offline conferentie. Landschapsarchitecten en andere belanghebbenden zagen hoe de leden van het Europees Parlement, de heer Norbert Lins, voorzitter van de Commissie landbouw en plattelandsontwikkeling, en de heer César Luena, ondervoorzitter van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid, het belang van groenere Europese steden als belangrijk onderdeel van de Europese biodiversiteitsstrategie tot uitdrukking brachten. Daarna vond de uitreiking plaats.

Nederland nam deel met het project basisschool De Verwondering in Almere.
Naast Frankrijk en Nederland namen België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië,  Polen, Portugal en Zweden deel aan de competitie met ieder een uniek, groen project.