Uw paard aanmelden in een paar stappen: nu nog gratis

Bent u houder van een paardachtige (paard, pony, ezel of zebra)? Dan is het belangrijk om de verblijfplaats te registreren en het dier aan te melden. Heeft u dit nog niet gedaan? Dit jaar kan het nog gratis.

Wat moet u doen?

Houdt u paarden, pony’s, ezels of zebra’s? Dan moet u de verblijfplaats van deze dieren registreren. Dit doet u door een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) aan te vragen. Daarna meldt u de dieren aan op uw UBN. Doe dit zo snel mogelijk, het liefst uiterlijk 31 december 2021. Zo voldoet u vanaf 2022 aan de regels.

Dit jaar is registreren nog gratis. Hoe hoog de kosten volgend jaar zijn is nu nog niet bekend. Denk hierbij aan een paar tientjes per UBN per jaar.

Stap 1: UBN aanvragen
Een UBN aanvragen doet u op Dierlocatie UBN registreren en wijzigen op mijn.rvo.nl. U vindt daar ook een handleiding, waarin RVO uitlegt hoe u dit gemakkelijk doet. Na het aanmelden ziet u direct wat uw UBN is.

Stap 2: Paardachtige aanmelden op uw UBN
Uw dier aanmelden doet u op Paarden melden op mijn.rvo.nl. U vindt daar ook een handleiding, waarin RVO stap voor stap uitlegt hoe u dit doet.

Waarom aanmelden zo belangrijk is?
Bij dierziektes is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Het is dan nodig om snel te weten waar welk dier is. Daarom zijn er regels voor de Identificatie (paspoort en chip) en Registratie (melden in het I&R-systeem) van dieren.

Meer weten?
Kijk dan op Regels paardenhouder. Alles over het registreren van een UBN vindt u op Dierlocatie UBN registreren en wijzigen. Meer over het aanmelden van uw paardachtige staat op Paarden melden. U leest hier ook hoe u iemand anders kunt machtigen om de I&R-meldingen voor u te doen.