Jaarbijeenkomst PEFC Nederland | Bouwen met hout, tussen droom en daad

PEFC Nederland houdt op donderdagmiddag 4 november 2021 een jaarbijeenkomst, die toegankelijk is voor iedereen die geïnteresseerd is in de vele mogelijkheden van duurzaam hout als bouwmateriaal. Diverse sprekers zullen het woord voeren, waaronder weerman en specialist op het gebied van klimaatveranderingen en duurzaamheid Reinier van den Berg. De bijeenkomst met het thema ‘Bouwen met hout, tussen droom en daad’ wordt gehouden op Landgoed Sparrendaal in Driebergen en begint om 14.00 uur.

Afgaande op de vele berichten in de media lijkt duurzaam hout als bouwmateriaal steeds populairder te worden. Hout slaat CO2 op, is een relatief licht bouwmateriaal en dus makkelijk verwerkbaar en bovendien draagt het bij aan een prettig woonklimaat. Toch heeft al die media-aandacht voor duurzaam hout de afgelopen jaren nog niet geleid tot een explosie van het aantal houten bouwwerken. Onder leiding van dagvoorzitter ir. Atto Harsta (Aldus Bouwinnovatie) gaan de sprekers vanuit hun eigen specialisme in op de vraag hoe dat komt.

Tijdens de bijeenkomst spreekt weerman Reinier van de Berg over zijn eigen ervaringen als bouwer van een woonhuis van gecertificeerd hout.

Wim Sturris (De Groot Vroomshop) vertelt onder meer over geprefabriceerde oplossingen voor woning- en utiliteitsbouw. Geert Dirkse, senior sectormanager bouw en vastgoed van de Rabobank zal toelichten hoe het financieel mogelijk wordt om te bouwen met 100% duurzaam hout.

Om 16.30 eindigt de middag met een hapje en een drankje. Alle aanwezigen krijgen bovendien het boek Tomorrow’s Timber (recent in het Nederlands verschenen onder de naam De Houtbouw Revolutie, uitgegeven door MaterialDistrict) mee naar huis. Dit boek is geschreven door dagvoorzitter Atto Harsta en Pablo van de Lugt (Green Matters / TU Delft).

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via e-mail (info@pefc.nl) of telefonisch (030 693 0040).

Bereikbaarheid
Locatie Buitenplaats Sparrendaal te Driebergen ligt vrijwel in het centrum van Nederland. Vanaf Utrecht Centraal Station of NS station Driebergen-Zeist neemt u bus 50, 56 of 71. De halte ‘Rijsenburg’ bevindt zich tegenover Buitenplaats Sparrendaal en het (gratis) parkeerterrein is te vinden in de nabijgelegen Bosstraat (navigatie: Bosstraat 11, Driebergen-Rijsenburg).