29 inzendingen voor nieuwighedenkeuring Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij

Voor de door het bestuur van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB) georganiseerde nieuwighedenkeuring zijn 30 nieuwigheden aangemeld waarvan 29 inzendingen zijn geaccepteerd voor de keuring.

De jurering van de nieuwigheden is in handen van een deskundige keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. De Beste Nieuwigheid 2021 wordt bekend gemaakt op 25 augustus 2021, aan het begin van de eerste beursdag van GROEN-Direkt.

Gastheer

GROEN-Direkt treedt op als gastheer voor de nieuwighedenkeuring omdat dit jaar geen fysieke beurs Plantarium wordt georganiseerd. De najaarsbeurs van GROEN-Direkt wordt bezocht door een groot koperspubliek en biedt een mooi podium om de nieuwigheden onder de aandacht te brengen. De najaarsbeurs vindt plaats op 25 en 26 augustus 2021 van 7:30 tot 16:00 uur aan de Noorwegenlaan 37 te Hazerswoude-Dorp en is uitsluitend toegankelijk voor professionele inkopers. 

Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij

Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij heeft als doel het bevorderen van de handel in boomkwekerijproducten. Het onder de aandacht brengen van nieuwigheden is hierbij een belangrijke factor. Vandaar dat het bestuur heeft besloten om het vak de gelegenheid te bieden hun nieuwigheden, middels de nieuwighedenkeuring te presenteren aan het vak.