De straat is veelzijdiger dan je denkt

Het versneld afvoeren van regenwater, verkeersbegeleiding of een veilige ondergrond voor mindervalide, de straat heeft meer functies dan je misschien in eerste instantie denkt. Een goede straat sluit perfect aan op de beoogde toepassing en biedt sfeer en comfort aan de gebruikers. Met het 5W-concept brengt MBI de mogelijkheden in beeld voor het duurzaam inrichten van onze buitenruimte: wonen, wegen, winkelen, werken en welzijn.

De vijf gebruiksgebieden van de buitenruimte

Het is de missie van MBI om samen met partners bij te dragen aan een mooie, duurzame en comfortabele leefomgeving. De oplossingen die MBI hiervoor aandraagt beslaan het complete speelveld. Of het nu gaat om comfort en gebruiksplezier rondom de woning, een klimaatadaptieve buitenruimte bij het kantoor of een voetvriendelijk winkelcentrum, bij MBI kun je terecht voor het juiste advies en de producten.

MBI, opgericht in 1945, ken je van oudsher misschien als producent van betonstraatstenen. Laat je daarom eens verrassen op de Vakbeurs Openbare Ruimte. De mogelijkheden die de laatste jaren door opkomst van keramiek zijn toegevoegd aan het straatbeeld zijn groot. De transformatie van een traditionele branche gaat stapsgewijs maar lijkt nu toch in een stroomversnelling te komen. De adviseurs vertellen je daar graag meer over.

Een uniek bestratingssysteem moet zorgen dat de toekomstige woonwijk, die op het Floriade-terrein wordt gevestigd, zo groen mogelijk wordt en het bestratingsgrid in het groen wordt opgenomen.

Klimaat staat centraal op de Vakbeurs Openbare Ruimte

Klimaatadaptatie en natuurinclusief bouwen zijn op dit moment belangrijke thema’s bij het ontwerpen van inrichtingsplannen. Ook de straat kan hierin een belangrijke rol spelen zonder dat het afbreuk doet aan comfort of sfeer. Op de vakbeurs toont MBI de mogelijkheden van waterpasserende bestrating, de nieuwste open bestratingsvormen en natuurlijk de oplossing voor groene parkeerplaatsen met de veelzijdige NCB-klinker. Tevens wordt de unieke bestrating gepresenteerd die ontworpen is voor Floriade 2022. Meer informatie is ook te vinden op www.mbi.nl.

De NCB grasbetonklinker is ideaal voor de aanleg van berijdbare groenstroken langs panden of groene parkeerplaatsen.