Winnaars Gouden Bloembol 2021

In Nederland, Duitsland, Engeland, Canada, Frankrijk en Zweden zijn zes klassen de gelukkige winnaar van de Gouden Bloembol 2021. Deze award hebben zij gewonnen door mee te doen aan de bloembollencampagne Bulbs4Kids.

Bulbs4Kids
De zes klassen ontvangen De Gouden Bloembol 2021 omdat ze zich vorig jaar, samen met 2.200 andere klassen uit Nederland, Duitsland, Engeland, Canada, Frankrijk en Zweden, inschreven voor de bloembollencampagne Bulbs4Kids. Dit is een internationale campagne voor basisschoolkinderen, om hen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen.

Wedstrijd
Aan deelname aan de Bulbs4Kids-campagne zat een foto- en videowedstrijd verbonden, om het planten van de bloembollen nóg spannender te maken. Door het inzenden van foto’s en video’s maakten alle deelnemende klassen kans op de Gouden Bloembol 2021. Er zijn meer dan 1.000 inzendingen ingestuurd. Per land kon er maar 1 de gelukkige winnaar zijn. De winnende klassen zijn:

  • Nederland: Buitenhoeve school (groep 3) uit Eesveen 
  • Duitsland: Grundschule Schlangen (Klasse 2. und 3.) uit Schlangen
  • Engeland: St Alban’s CE (Aided) Primary School (KS1) uit Havant
  • Canada: Kinderkollege Primary School (Jk – Grade 6) uit Brampton
  • Frankrijk: École Arc-en-ciel (CE1 CE2) uit Loublande
  • Zweden: Fagerhults skola (f-6) uit Fagerhult

De winnende klassen ontvangen de Gouden Bloembol Award 2021, een certificaat voor in de klas, een certificaat voor ieder kind om mee naar huis te nemen en een presentje.